E-mail, medium met hoogste ROI

email

41% van de organisaties geeft aan dat e-mailmarketing de hoogste ROI van de online marketingkanalen levert, gevolgd door search (22%). 31% van de organisaties geeft aan dat mobile website / apps de laagste ROI levert, gevolgd door online display (25%).

Dit zijn de resultaten van het DM-barometer onderzoek van de DDMA, de branche-organisatie voor Marketing Nederland.

Enkele quotes:

Niels Vogt – Measuremail| Marketeer

“Pagina 17 laat zien dat de meeste organisaties in 2014 vooral meer investeren in socialmarketing. Het is dan toch opvallend dat de kanalen e-mailmarketing en search voor de meeste organisaties de hoogste ROI leveren, hoger dan socialmarketing. Wellicht schatten marketeers de opbrengsten van socialmarketing lager in omdat de opbrengsten moeilijk meetbaar zijn, zeker in vergelijking met e-mailmarketing en search.”

Michael Straathof – Borgers&Straathof| E-mailmarketing consultant

“Weer op nummer 1! Al jaren staat e-mailmarketing bovenaan de lijst van meest rendabel en bewezen marketingkanaal. E-mail geniet immers ook de grootste voorkeur voor het ontvangen van informatie van bedrijven bij de ontvanger. Mijn voorspelling is dat dit lijstje niet snel zal veranderen komende jaren.”

Klik hier voor de volledige presntatie.

Terug naar homepage